Friday, October 13

5 Jenis Teh Untuk Kurus


Kita cuma tau teh hijau jer kan, tapi ramai tak tau 4 lagi teh yang BAGUS untuk kurus. Jom sesama baca jenis teh yang boleh terai lepas ni nak kurus !

1. GREEN TEA

Seperti sedia maklum, mesti la teh hijau ,masuk rangking 5 TERBAIK sebab teh hijau ni bantu NAIKKAN METABOLISMA !

2. PEPPERMINT TEA

Wow rupanya nak control selera makan boleh try minum peppermint tea ni. Based on kajian peppermint mampu alihkan tumpuan otak dari asyik fikir nak makan jadi kurang. So secara tak langsung batu kontrol selera makan ! Yezzza !

3. OOLONG TEA

Semi-fermented tea yang mempunyai kesan yang lebih kuat dari Green Tea. Gitewss. Bantu bakar lemak kita dan dikatakan membantu dalam mengurangkan kolestrol dan juga peratus lemak jahat dalam badan. Dicadangkan untuk minum 2 cawan sehari.

4. ROOIBUS TEA

Teh ni sebenarnya dah ada rasa manis yang natural, jadi nak menggantikan teh biasa memang bagus untuk bantu elak gunakan gula. Dan secara tak langsung control selera makan dan kurangkan berat dari badan.

5. WHITE TEA

Menghalang pembentukan lemak baru disebabkan catechins, satu lagi kumpulan antioksidan yang dapat kurangkan kolestrol yang jahat dan tingkatkan kolestrol yang baik !


0 comments:

Post a Comment