Thursday, April 5

Testimoni : Asthma Anak Berkurang Sejak Ambil Meal Shakes dan Chewable Vitamin C

"Asthma anak saya dah berkurangan sejak consume Meal Shakes setiap hari plus Chewable Vitamin C. Dulu, tiap-tiap bulan kena serang asthma pada tarikh yang sama. Alhamdulillah dia pun makin kuat makan.. "
~ Puan Noorazlinawati ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Wednesday, April 4

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera :)

Hari ini kami nak share bagaimana cara untuk anda semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee.

Ada beberapa langkah untuk semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee. Jom kita tengok dan follow step by step.

LANGKAH 1:

Klik link http://npra.moh.gov.my/. Anda akan tiba ke laman web ini:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shakle

LANGKAH 2:

Klik pada button QUEST PRODUCTS SEARCH

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shakle

Anda akan tiba ke laman web ini:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shakle

LANGKAH 3:

Scroll ke bawah sedikit sehingga berjumpa:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shakle

LANGKAH 4:

Pilih search by Product Registration Number dan masukkan nombor pendaftaran KKM produk yang anda ingini.

Sebagai contoh, kami masukkan nombor pendaftaran KKM Sustain Released Vita C iaitu MAL13085068NC:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shakle

Maka akan keluar keputusan berikut:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shakle

Itu saja langkah-langkahnya. Mudah sahaja kan?

Untuk melihat senarai nombor pendaftaran KKM produk-produk Shaklee, boleh klik di sini

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)
019 8522067 (Hasnan)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Continue Reading

Tuesday, April 3

Testimoni : Boleh Buang Air Lepas Ambil Meal Shakes

" Saya nak share pasal Meal Shakes.
Anak saya ni susah nak buang air. Kalau weekdays kat taska memang sukar nak monitor pola pengambilan air die.
So semalam saya tak bagi susu. Saya buat Meal Shakes ganti susu. Memang sebelum ni tambah sesudu je. Ni saya bagi 3 sudu lebih sikit.
Alhamdulillah pagi ni buang air dengan lancarEmaknya lega๐Ÿ˜…"
~ Puan Natrah ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Monday, April 2

Testimoni OsteMatrix dan B Complex : Hilangkan Migrain Tanpa Panadol

"MIGRAIN sangat sinonim dengan myself. 2-3 kali seminggu datang melawat. It's Normal dear.
Then try consume B Complex dan OsteMatrix daily. 2 Biji OsteMatrix dan 1 Biji B Complex pagi. 2 biji OsteMatrix malam. Boleh je nak makan terus 4 biji, tapi banyak sangat, takut keluar semua semula pulak kan. So makan ikut kemampuan. Hehehe.
After a week. Alhamdulillah. 2nd week, Alhamdulilah, 3rd week Alhamdulillah. 4th week, Alhamdulillah. 5th week, migrain datang melawat. So far bonus for me sebab lepas sebulan baru sakit kan. Tetap bersyukur. Say NO to panadol. Time sakit tu just ambik 2 biji B Complex dan tidur. Selamat.
Advice dari rakan2 Shaklee ku.
Harini. Selepas 2 bulan++, Alhamdulillah, dah tak datang menyerang. Bersyukur sangat-sangat sebab memang tak jadi kerja kalau migrain kan. Siapa-siapa mangsa migrain confirm faham sangat-sangat kan.
Yup. Kita hanya mencuba dan berikhtiar. Allah yang tentukan segalanya. Thanks to Allah."
~ Puan Juzaila Hadi ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Sunday, April 1

Baiknya Hati Shaklee Hantar 2 Kotak Barang Yang Sama


Ini cerita minggu lepas.

Minggu lepas Fizah ada orderkan barang untuk Mak. Alhamdulillah macam biasa barang memang sampai on time

Tapiiii Mak terkejut sebab barang yang Mak dapat tu sampai 2 kotak. Fizah dengar pun pelik jugak sebab selama 6 tahun berurusan dengan Shaklee, tak pernah lagi jadi macam tu.

Terus mintak Mak bukak kotak-kotak tu, then check adakah barang dalam kotak pertama sama dengan kotak kedua. Dalam masa yang sama, Fizah check jugak website takut terdouble order ke.

Check punya check, konfem Fizah hanya buat 1 order dengan 1 pembayaran. Barang yang dapat pun memang sama untuk kedua-dua kotak.

Terus wasap Ummi Nad, tanya apa nak buat sebab tak pernah ada pengalaman macam ni. Ummi bagitahu email je ke Shaklee, nanti Shaklee akan datang ambil barang yang lebih tu.

Petang tu terus email ke Shaklee then Shaklee mintak hantarkan gambar.

Semalam dapat email lagi, Shaklee inform case ni telah pun diuruskan oleh department berkaitan.

Tengah ngadap email tu, Mak pun kal. Mak bagitahu siang tu pihak Shaklee ada kal Mak nak konfemkan tentang barang tu. Shaklee cakap, Isnin nanti diorang akan datang rumah untuk pick up balik barang tersebut.

Alhamdulillah. Case settle. Pelajaran dan pengalaman yang amat bermakna buat Fizah. Banyak yang Fizah dapat belajar dari insiden ni.

Mungkin orang akan cakap, buat apa bagitahu Shaklee. Ambil je barang lebih tu then buat tak tahu je. Tapiii ni berkaitan dengan KEBERKATAN. Nak selamat, pastikan kita buat benda yang betul dan berkat.

Lega rasa bila semua dah setel ๐Ÿ˜Š
Continue Reading