Saturday, July 21

Testimoni Set Bersalin Shaklee : Bertukar Dari Jamu Kerana Bayi Kembung Perut

Assalamualaikum semua.

Kali ni Fizah nak kongsikan pengalaman Mama Arissa berpantang dengan produk Shaklee. Jom kita baca kisahnya di bawah.
"Ni cerita saya pulak. Masa dalam pantang saya memang ada ambil jamu. Tapi jujur saya cakap, tak kesemua set jamu tu saya pakai pemalas punye worang. Lebih-lebih lagi saya ni bersalin czer, so segala lulur, cream barut tu memang lambat la pakai.Untuk pil jamu tu pulak sampai la ni tak habis makan. Hahaha. Bukan apa, masa saya makan pil tu dulu, Arissa asyik kembung perut. So terus saya stopkan makan. Memang tak berapa berbaloi lah dengan harga yang agak mahal kira-kira RM300++ beli set jamu tu tapi saya asyik ngelat jer. Hmmm. Rugi. Sampai sekarang minyak, cream, lulur tu masih ada atas meja solek saya sampaikan en Hubby selalu usik.."Tu nape tak pakai minyak tu. Mahal beli" Kehkhekhekhekhee..
Sekarang baru saya perasan, masa saya keluar dari hospital doc bekalkan saya dengan Vitamin C. Untuk cepat baik luka katanya. Dan dalam Set Berpantang Shaklee memang ada Vitamin C!! So kawan-kawan jangan lah risau kalau ambik Set Berpantang ni. Alangkah baik nya kalau saya tahu mengenai Set Berpantang Shaklee awal-awal dulu.
Vita-Lea - bersama Iron formula yang sangat penting untuk tubuh selepas bersalin. Lepas bersalin muka saya pucat betul. Tapi memang semua wanita lepas bersalin macam tu kan. Saya dulu dekat nak seminggu masih pucat. Huhuhu. Kepala asyik mabuk kepayang. Huhu. Alangkah baiknya kalau saya ambil Vita-Lea.
B Complex - elak kemurungan, anti-stress, stabilkan hormon. Saya dulu agak stress okay. Asyik nangis-nangis je. Dahla Arissa asyik nangis non stop. Memang stress giler2 lah. Alangkah baiknya kalau saya ambil B Complex.
Vitamin C - membantu memperbaiki tisu sel, mempercepatkan penyembuhan luka. Luka saya cepat baik jugak. Mungkin sebab saya makan hari-hari vitamin C yang doctor bagi.
Zinc - membantu luka (terutama luka dalaman) cepat sembuh. Saya dulu hari-hari mak saya masakkan ikan haruan. Naik muak nak makan. Huhuhu. Mengapa orang Melayu suka makan ikan haruan selepas bersalin? Kerana ikan haruan mengandungi zinc, namun pengambilan yang mencukupi dapat diukur dengan tepat melalui pengambilan tablet zinc). Alangkah baiknya saya kalau saya ambil Zinc jadi taklah saya sampai nak termuntah-muntah makan ikan haruan hari-hari.
So kawan2, tepuk dada tanya selera. Saya tak cakap jamu tu tak bagus. Ini berdasarkan pengalaman saya je. Insyaallah kalau ada rezeki anak no 2 memang saya go for Set Berpantang Shaklee jer. Harga pun tak mahal... :)" Credits to MFC.
Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah) 

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia

0 comments:

Post a Comment