Tuesday, September 22

Segmen Bloglist TiaraSaphire.com

 


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Wajib follow blog Tiara Saphire dan TiaraNovella
2. Masukkan blog Tiara Saphire dan TiaraNovella ke dalam bloglist blog anda
3. Buat entry 'SEGMEN BLOGLIST TIARASAPHIRE.COM'. copy banner dan backlink ke post ini.
4. Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

Segmen Tamat : 11.59 Malam | 30 September 2020

Continue Reading

Friday, September 11

Thursday, September 10

Tuesday, September 8

Kelebihan Jana Pendapatan Secara Online buat Peniaga Baru | Fizah Abdul Halim


Tahun 2020, dunia dikejutkan dengan isu pendemik, Covid-19. Banyak kehidupan mula terjejas lebih-lebih lagi sepanjang tempoh PKP yang perlu kita lalui. Ada yang diberhentikan kerja, ada yang gajinya dipotong sehingga tidak mampu untuk menampung kehidupan sendiri mahupun keluarga. 

Dalam keadaan sekarang, apa kata kita tingkatkan kembali taraf hidup keluarga dengan jana pendapatan secara online. Dengan kemajuan teknologi yang ada sekarang, banyak kelebihan yang dapat kita nikmati jika kita membuat perniagaan secara online.

Antara kelebihan jana pendapatan secara online ialah 𝐒𝐞𝐠𝐦𝐞𝐧 𝐏𝐞𝐥𝐚𝐧𝐠𝐠𝐚𝐧 𝐋𝐞𝐛𝐢𝐡 𝐋𝐮𝐚𝐬. Pelanggan yang bakal kita perolehi tidak hanya terhad kepada penduduk setempat sahaja malah boleh pergi ke seluruh Malaysia, mahupun antarabangsa.

Selain itu, 𝐌𝐚𝐬𝐚 𝐋𝐞𝐛𝐢𝐡 𝐅𝐥𝐞𝐤𝐬𝐢𝐛𝐞𝐥 jika kita jana pendapatan secara online kerana masa untuk kita jalankan perniagaan tidak terhad pada satu tempoh masa sahaja dan kita boleh buat bila-bila masa dan di mana sahaja. 

Dan yang paling utama, kelebihan jana pendapatan secara online 𝐓𝐢𝐝𝐚𝐤 𝐌𝐞𝐦𝐞𝐫𝐥𝐮𝐤𝐚𝐧 𝐌𝐨𝐝𝐚𝐥 𝐁𝐞𝐬𝐚𝐫 jika dibandingkan dengan membuka kedai secara fizikal. Kita tidak perlu untuk menyewa atau membeli kedai tetapi kita hanya memerlukan gajet dan capaian internet sahaja.

Oleh itu, jika anda ingin meningkatkan taraf kehidupan anda, perniagaan secara online sangatlah disarankan kerana segmen pelanggan yang sangat luas, masa yang lebih fleksibel dan kos yang sangat rendah!

Sekiranya anda berminat untuk jana pendapatan secara online tetapi tidak tahu untuk bermula dari mana dan bagaimana, saya sedia membantu sehingga anda berjaya.

𝐅𝐢𝐳𝐚𝐡 𝐀𝐛𝐝𝐮𝐥 𝐇𝐚𝐥𝐢𝐦 | 𝐒𝐮𝐫𝐢𝐫𝐮𝐦𝐚𝐡 𝐉𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐞𝐧𝐝𝐚𝐩𝐚𝐭𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐫𝐢 𝐑𝐮𝐦𝐚𝐡
Continue Reading

Monday, September 7

Saturday, September 5

Hand Dish Wash Sabun Basuh Pinggan Shaklee

Alhamdulillah tengahari tadi Fizah selamat submit Task Pertama untuk PhoP Batch 27. 

Task kali ni Fizah cuba cabar diri untuk snap product lain la pulak. Selalunya Fizah submit produk Youth Skincare je tapi rasa macam dah muak pulak asyik shoot gambar Youth Skincare tu plus dah takde idea macam mana nak gayakan mereka. 

Lagipun belum ada lagi yang pernah submit product ni (rasanya lah). So terus decide nak shoot Hand Dish Wash ni je.

Actually pagi tadi baru sempat snap gambar ni walaupun task ni dah dapat dari minggu lepas lagi. Weekdays memang agak busy. Time weekend je la ada masa nak fokus mengadap benda ni sebab nak buat aktiviti ni kena dalam mood yang baik. Kalau buat dalam keadaan stress memang takkan jadi.




Okay, asalnya Fizah submit gambar yang atas ni. Once dah submit, terus rasa lega sebab selagi tak hantar, selagi tu Fizah tak senang duduk. Lepas submit, terus tak jenguk dalam group sebab nak fokus pada benda lain pulak.

Dah petang hari, barulah ada kesempatan nak tengok group Batch 27 tu. Bila dah masuk tu, tengok tengok Ticer dah start komen gambar. Gambar Fizah pun Ticer dah komen sebab Fizah antara yang awal jugak yang hantar gambar ni tadi.

 


Gambar atas ni gambar yang Fizah dah edit balik based on apa yang Ticer dah komen. Ticer cakap gambar semua okay takde masalah tapi yang ada masalah Font untuk Header tu nampak macam kusam. Ticer suruh tukar guna warna yang sama dengan warna tulisan pada botol.

Lepas dah tukar, baru nampak macam gambar ni naik seri. Kadang kita je rasa macam gambar kita dah cukup lawa tapi mungkin masih ada kelemahan yang perlu diperbaiki.

Okay. Fizah nak cerita pasal produk ni pulak.

Kalau nak cerita pasal Hand Dish wash ni kan, asalnya saje nak try best ke tak. Sekali bila dah pakai, ehhh best sesangat pulak rasa. Lembut je kat tangan especially untuk tangan yang sensitif ni. So, teruslah guna sampai sekarang.

Actually Fizah ni ada masalah kulit sensitif. Fizah tak boleh guna sabun sebarangan sebab tangan Fizah akan kering-kering lepas tu mengelupas dan gatal-gatal. Kadang-kadang tu bila tangan dah kering, boleh jadi luka-luka especially kat bahagiaan celah-celah jari.

Tapi lepas guna Hand Dish Wash ni memang masalah kulit kering dan gatal tu boleh dikatakan dah berkurangan. Tapak tangan terasa lebih lembut, dan paling best tu terasa licin je macam tangan baby. Hihihi



Sebotol Hand Dish Wash ni boleh tahan dalam 3-4 bulan. Biarpun sekali beli harga mahal sikit jika di bandingkan dengan sabun basuh pinggan yang ada kat luar sana, tapi Shaklee jauh lebih jimat sebenarnya. 

Tak percaya? Cuba check berapa harga sebotol sabun dan kemudian bahagikan untuk penggunaan 3-4 bulan dan compare balik dengan harga sabun basuh pinggan yang korang guna. Mesti korang akan nampak betapa jimatnya Hand Dish Wash ni. Hihiii 

Kalau korang nak dapatkan Hand Dish Wash dari Shaklee ni, boleh hubungi Fizah di 0196591541

Continue Reading