Saturday, June 30

Testimoni : Meal Shakes Membantu Naikkan Selera Makan Anak

"Yang ini pula testimoni my customer. My customer mengadu anak die selalu demam dan tak nak makan.
Kebetulan masa tu ada promosi Meal Shakes. Dengan pantas dia grab 2 tong untuk anak dia. Selepas 2 minggu penggunaan anak die berubah dari tak suka makan kepada peminat tegar nasi. Pergi mana pon nak nasi.
Alhamdulillah yang paling seronok dengar customer saya tak perlu nak EL tiap bulan semata-mata nak jaga anak demam.
Seronok sangat dapat bantu orang lain.
~ Nayn Ninn ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Friday, June 29

Testimoni : Anak Semakin Sihat Dengan Meal Shakes


"Anak saya & Mealshakes
SEBELUM
Anak saya ni sejak lahir sampai 3 tahun memang SUKAAA sangat demam..Berhari-hari. Tiap kali demam memang tak miss ubat hospital.SUKA keluar masuk tandas, Selera makan kurang,berat pun statik..
SELEPAS
Bila start minum Meal Shakes ni, cirit-birit nya hilang, selera makan membuak-buakwalaupun berat tak naik banyak sebab tersangat-sangat aktif bermain, tapi saya cukup happy sebab selama saya bagi Meal Shakes dari awal tahun sampai sekarang, hanya sekali sahaja dia demam ringan dan HANYA sehari sahaja!
Syukur."
~ Puan Linda ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Thursday, June 28

Testimoni : Sembelit Anak Hilang Selepas Ambil Meal Shakes


"Pada kali ini jue nak berkongsi suatu pengalaman yang cukup pahit tetapi manis untuk dikenang. Pengalamannya mengenai kisah sembelit yang teruk yang melanda anakku yang sulung iaitu Iris. Iris seorang amat manja, periang, comel, dan selalu menjadi penghibur jue ketika kesunyian dan sedih. Dialah penguat semangat jue untuk teruskan empayar perniagaan jue selama ini.
Ok berbalik pada kisahnya, bermula dari umur setahun lebih, iris selalu diselimuti masalah sembelit yang teruk sehinggakan dia menjadi fobia untuk membuang. Mama mana yang tidak rasa kesian dan sedih apabila melihat anak sakit sehingga mamanya sendiri menangis melihat anak yang menahan sakit berhari-hari untuk membuang.
Pelbagai cara pernah dicuba, cucuk ubat ikut bontot pun pernah dicuba, memang ok tetapi masalah itu tak pernah hilang sentiasa datang apabila tiba waktu untuk membuang. Ubat tu kan tak boleh guna selalu doktor tak sarankan guna selalu tambahan lagi iris masih kecil.
Selalulah iris mengalami luka di bahagian tersebut, kesian sangat, mungkin faktor tidak mendapat susu ibu yang cukup semasa bayi agaknya. Iris hanya sempat minum susu ibu sedikit sahaja, ini disebabkan kerana jue sendiri mengalami masalah untuk menyusuinya sepenuhnya lantaran susu pun kurang. Jue juga kurang kesedaran tentang betapa pentingnya memberi susu ibu waktu itu.
Akhirnya dalam tahun 2013, tak berapa ingat bulan berapa masa tu, ternampak iklan di PIICM, iklan yang diiklan oleh Master Fazliana sekarang berkaitan penyelesaian masalah anak yang mengalami sembelit. Tanpa fikir panjang terus je jue mengoder Meal Shakes dengan master fazliana. Setelah memberi iris minum Meal Shakes dengan susu formula, belum menampakkan kesan yang positif lagi memandangkan dos yang jue berikan pun hanya sesudu kecil mungkin tidak membantu sangat.
Jue pun tak bertanya langsung pada master Fazliana, jadi hanya main bagi dan ikut arahan yang tertera di canister Meal Shakes tu je. Akhirnya mak jue yang berikan dos yang agak besar sedikit iaitu sesudu besar, selepas itu nampak iris sangat mudah untuk membuang.
Alhamdulillah selesai masalah yang selama ini menimpa iris. Syukur sangat-sangat terima kasih ibuku kerana membantu. Akhirnya jue konsisten berikan iris Meal Shakes, sampailah sekarang Iris pun dah 5 tahun. Dia membesar dengan cergas, sangat aktif, selera makan juga semakin bertambah berbanding dulu. Kulit pun makin cantik dan tidak sensitif, makin bijak berkata-kata berbanding mamanya yang agak pendiam hihi.
Kat atas ni gambar iris sebelum minum mealshakes dan selepas. Gambar sebelum sebelum tu masa berumur 2tahun, masa ni dia demam selsema dan masih mengalami masalah sembelit, selalu merengeklah juga. Gambar selepas itu gambar yang terkini, Alhamdulillah iris semakin ceria dan tiada masalah sembelit serta aktif sangat-sangat.
Kini Iris dah tiada masalah sembelit lagi.
Sampai sini sajelah perkongsian dari jue, semoga ia memberi inspirasi kepada ibu-ibu lain yang mengalami masalah yang sama. Cuba je Meal Shakes jika korang pun mempunyai anak yang mengalami sembelit yang teruk macam anak jue. InshaAllah ia berhasil dengan izin dariNya. Sekian terima kasih."

~ Puan Junaida Watie ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Wednesday, June 27

Testimoni : Anak-anak Sihat Dengan Set Kesihatan Kanak-kanak Shaklee

"Dressing Umar pagi nie ke nursery. Siap pakai stoking lagi hehehehe.
Sebelum ke nursery perkara yang selalu dan mesti dilakukan mesti kena ambil sebiji Omega Guard dan sesudu MealShakes dimasukkan ke dalam botol susu Umairah dan Umar.
Sebelum nie, setahun yang lepas Umairah dan Umar memang pesakit setia ke klinik setiap bulan.
Ada kadang tu sebulan 2 kali kena pergi klinik sebab demam, batuk dan selsema.Umar lak kalau dah kena batuk memang asma dia datang cepat. Memang setiap hari kena pergi ke klinik untuk sedut nab.
Sekali bayar rm150 memang tak lari la.Jadi duit memang habis ke klinik je tapi nak buat macam mana kan. Anak-anak kesayangan, ibu dan babah tak kesah ikat perut untuk anak-anak.

Tapikan lepas Ena berikan Omega Guard dan MealShakes dan sekali sekala Ena berikan Vitamin C Chewable pada Umairah dan Umar dah jarang-jarang sangat Umairah dan Umar kena sakit. Syukur sangat-sangat.
Kalau kena hujan memang cepat-cepat Ena beri makan Omega pada anak-anak. Jadi demam tak sempat nak hinggap pada anak-anak.
Tapi takaader lah tak pernah kena langsung lepas consume Shaklee. Tu tipulah kan.
Apa yang Ena nak tekankan di sini anak-anak Ena dah jarang sangat-sangat kena demam, selsema dan batuk.
Dan paling best selera anak-anak pun makin bertambah. Apa yang kita masak diorang makan. Dah takder istilah taknaklah ibu. Lagi diorang minta nak makan adalah.
Umar pun dah lama tak kena asma.
Alhamdulillah syukur sangat-sangat."
~ Puan Zarena Heeney ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Tuesday, June 26

Testimoni : Basic H dan Demam Campak


Alkisah la my son masa 6 bulan aritu. Hari Isnin pergi cucuk. Alhamdulillah anak tak demam.
Happy jer duk tolong ummi kemas dapur. Yelah kita ni bila dah jadi ibu, benda paling risau jika anak demam or sakitlah. Memang ibulah orang pertama tak boleh tido.
Tapi semalam (Rabu) tengah malam tu pegang kepala dia tersangatlah panas. Aishhh. Nak demam ke ni? Pegang leher pun panas, kaki panas, tapak tangan pun panas.Ya Allah. Ini lah benda yang ditakuti. 
Sebelum ni cucuk 1-5 bulan tak pernah lagi dia demam. Kali ni pulak demam. Apa nak buat nih???
Think..think..think..
Isi ubat demam dalam botol dan suap. Ditolaknya.Aduiiii anak.
Last sekali dah tak tahu nak buat apa. Pergi kat sinki, terpandang botol ni---->BASIC-H
Yer. Kawan pernah cerita yang anak dia kena demam campak, dia titis 2-3 titik dan lap2 pada badan anak.
So saya pun sama. Tengah2 malam ni memang takde idea lain dah.
Titik 2-3 titik, masukkan air, lapkan kepala anak. Lapkan kat leher anak. Lapkan bawah ketiak anak.
Kering jer sapu. Kering jer sapu balik air ni.
Dan pagi esoknya, kaki dan tangan dah hilang panasnya. Kepala masih lagi panas tapi dah kurang sikit banding dengan malam tadi.
Alhamdulillah..
Tapi paga ni macam anak orang lain jugak la. Merengek jer. Tak nak duduk bawah, nak dukung dan bertepek aje.
Dan 1 cara lagi yang terlintas kat kepala hotak ni. Sebab dah siang kan, jelum dengan air daun rambutan.
Gumpal2kan daun rambutan. Masuk dalam air yang dititis BASIC-H. Lapkan pada leher, bawah ketiak dan kepala.
Dalam 2 jam jugak la duduk lap..sapu..lap..sapu..Pukul 12.30 tengahari ni, Ahamdulillah panas dah hilang.
Ummi dan abi tak risau lagi.Be strong anak.
Normal lah budak-budak demam kan.Tapi kita sebagai ibu, mesti lah tak nak tengok anak duduk merengek je kan.
So konklusinya BASIC-H & DAUN RAMBUTAN memang the best!!

~ Puan Noraida Omar ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Monday, June 25

Testimoni : Berjaya Hamil Selepas 2 Bulan Ambil Set Kesuburan Shaklee

Klik gambar untuk paparan lebih jelas
Puan ni telah mendirikan rumahtangga selama setahun dan masih belum dikurniakan cahaya mata.

Beliau mengamalkan Set Kesuburan Shaklee selama 2bulan. Antara produk yang beliau ambil 

  • ESP
  • Vitamin E
  • GLA Complex
Alhamdulillah. Kita hanya berusaha, Allah jua yang memberi keizinan.



Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Sunday, June 24

Testimoni : Kolestrol Turun Selepas Amalkan Omega Guard, Zinc & B Complex

"Assalamualaikum semua :)
Alhamdulillah gumbira rasanya bila mak mentua call bagitau yang kolesterol dah turun banyak.

Dari 6.9 (puasa), kepada 5.2 (tak puasa). Selepas sebulan dia konsisten amalkan Shaklee Zinc, B Complex, dan Omega dan of course jaga makan juga (tak boleh 100% depends on supplements juga kan).

Pada umur 50 tahun, doktor bagitau itu bacaan normal. Dan yang paling ketara, dah banyak inchloss juga Nad tengok sendiri masa balik Bangi 2 minggu lepas :) Alhamdulillah. Kita usaha, Allah mengizinkan :)"

~ Puan Nadiah ~

Jom kita tengok balik apa suplemen yang Ibu Mertua Puan Nadiah ni ambil untuk turunkan bacaan kolestrol.


Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Saturday, June 23

Testimoni : Asthma Anak Makin Hilang Selepas Ambil Omega Guard dan Meal Shakes

KISAH ANAKKU & ASTHMA.
Hati ibu mana tak sedih kalau hampir setiap bulan anaknya terpaksa ambik nebuliser akibat asthma. Sikecil makin susut akibat kerap diserang asthma. Pantang cuaca sejuk, pantang tersilap makan, asthma akan menyerang.
Itu yang Chek Yam alami. Bila salah seorang dari kembar Chek Yam, Saffy Adleia@Dede kerap diserang asthma hingga satu ketika kerana terlalu kurang oksigen, terpaksa warded. Tinggallah si kembar Dada dengan ayah di rumah.
Takdir menyaksikan keikhlasan seorang ibu saudara memberi Omega Guard secara percuma. Tujuan asal untuk anak anak dapat fokus pada pelajaran kerana Omega Guard berfungsi sebagai merangsang kecergasan otak di samping pelbagai khasiat. Si kecil ini pun nak juga. Nampak selamba dia kunyah Omega Guard tu. Masa tu usia baru 1 tahun 2 bulan, tapi teruskan juga. Akhirnya Chek Yam beli lagi, diteruskan dengan Meal Shakes.
Sekian lama setelah berbulan bulan, Chek Yam perasan asthma Dede hampir tiada. Tiada lagi selsema dan batuk yang teruk. Tiada lagi nebuliser setiap bulan atau paling teruk seminggu sekali.
Alhamdulillah. Syukur sangat sangat. Dede semakin pulih, makin berisi. Ini sebab kenapa Chek Yam pilih Shaklee. Konsistensi menunjukkan kesihatan yang semakin cemerlang sehingga hari ini Omega Guard dan Meal Shakes pilihan terbaik Chek Yam untuk Anak anak. Tiada bau minyak ikan yang hanyir dengan Omega Guard. Tak percaya tengok Dede dengan selamba kunyah Kapsul Omega."
~ Puan Maryam ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Friday, June 22

Thursday, June 21

Testimoni Omega Guard : Ambil Untuk Kesihatan Tapi Berat Turun Sebanyak 8kg

Saya jatuh cinta dengan Omega Guard. ❤️
Niat nak cuba Omega Guard untuk kesihatan tapi tak sangka, Omega Guard bantu turunkan berat badan saya sebanyak 8kg dalam sebulan! Memang powerlah Omega Guard ni. Orang sekeliling banyak tegur, "eh dah kurus!" 😱 Memang banyak inch loss !
Baju lama yang dulu tak muat sangat-sangat, sekarang dah boleh pakai balik. Seluar pula kalau tak pakai tali pinggang, habis terlondeh kalau jalan. Terpaksa beli seluar baru yang saiz lebih kecil. πŸ˜…
Uolss kalau nak turunkan berat badan tu, try lah Omega Guard Shaklee ! Memang terbaik !
~ Zailatul Amal ~

Terima kasih kerana sudi membaca :)

Hubungi kami :
019 659 1541 ( Fizah )

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Wednesday, June 20

Set Haji dan Umrah Shaklee

Bila sebut tentang persediaan Haji / Umrah, pastinya banyak persediaan yang perlu kita lakukan, betul?

Dari sudut kesihatan, ramai yang membawa bekalan ubat-ubatan untuk bersedia ketika kesihatan kurang memberangsangkan di sana.

Almaklumlah, di sana kita akan mengalami perubahan cuaca. Dan biasanya cuaca di sana pula panas, jadi badan mudah dehydrate.

Ketika Haji / Umrah juga, kita akan berjumpa dengan ramai orang yang kita tak tahu sejauh mana tahap kesihatan mereka.

Dan pastinya kita juga akan banyak bergerak dan memerlukan banyak tenaga ketika menjalankan ibadah di sana. Oleh itu, kita perlu kekal cergas untuk menggunakan masa berharga semasa berada di sana.

Di sini kami kongsikan supplement untuk kekal sihat (elak sakit dan sentiasa bertenaga) ketika ibadah Haji / Umrah.

SET HAJI UMRAH SHAKLEE

Apa yang terkandung di dalam Set Haji / Umrah Shaklee?

Set Haji Umrah Shaklee BASIC
Harga Runcit: RM 245.
1. Performance Drink

Cuaca panas menyebabkan badan mudah kehilangan air, seterusnya melemahkan badan, dan menganggu ibadah.

Performance Drink merupakan Minuman Isotonik tanpa gula dan gas yang dapat mengekalkan elektrolit dalam badan untuk mengekalkan tenaga.

2. Vitamin C

Perubahan cuaca mendadak ketika Haji / Umrah menyebabkan badan kita mudah diserang sakit. Vitamin C membantu meningkatkan imunisasi tubuh untuk melawan penyakit.

3. OsteMatrix

Haji / Umrah memerlukan banyak pergerakan terutamanya berjalan. Kalsium sangat penting untuk melancarkan pergerakan dan mengelakkan kekejangan. Ia juga membantu tidur yang lebih lena supaya badan kekal bertenaga keesokan hari.

OsteMatrix ialah supplement Kalsium + Vitamin D + Magnesium + mineral lain untuk membantu penyerapan Kalsium ke dalam tubuh.

Set Haji Umrah Shaklee PREMIUM
Harga Runcit: RM 656.
4. Vitalea

Multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Memberikan tambahan tenaga untuk mengerjakan ibadah Haji dan Umrah.

5. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga. Baik untuk kesihatan saraf, serta terkenal sebagai supplement anti-stress.

6. Nutriferon

Dihasilkan oleh Pakar Imun iaitu Dr. Yasuhiko Kojima, Nutriferon ialah supplement immune-booster terutamanya untuk mereka yang mudah jatuh sakit sebelum pergi menunaikan Haji atau Umrah lagi.

7. Carotomax
Tinggi dengan antioksida, Carotomax ialah supplement Pro-Vitamin A yang amat baik untuk mata. Sangat membantu untuk mereka yang mengalami masalah rabun, mata cepat letih. Ketika Haji dan Umrah, biasanya kita akan banyak membaca Al-Quran. Jadi mata perlu dalam keadaan tip-top.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAJI UMRAH SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:
  • Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
  • Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
  • Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
  • Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.
2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga!

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Wednesday, June 13

Testimoni : Cyst Mengecil Setelah Ambil Set Kecantikan Kulit Shaklee

"Saya baru guna about 2 weeks Vitamin C, B Complex, dan Vitamin E. Saya beli untuk kulit tapi after saya ambil, saya dapat dua effect.
Saya ade thyroid cyst, congenital (sejak lahir). 4 years ago sepatutnya dah kena operate. Tapi tak buat. Then bila makan ni dan izin Allah saya punya cyst shrinking. Kecil dah sekarang. My mum terkejut jugak. Alhamdulillah.
Terima kasih untuk my husband jugak. Dia yang belanja. Hihi"
~ Puan Ziela ~


Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Tuesday, June 12

Testimoni : Kulit Terbakar Sembuh Dengan Vitamin E


"Terbakar dekat muka masa bakar sampah. Tak perasan dalam tu ada tin spray ambi pur. Meletup tu yang kena dekat muka. Semalam pergi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. Cepatnya kulit dah recover. Cakap guna SHAKLEE doktor pun senyum. Hehehe. Doktor pun cakap Shaklee bagus. Heheheh suka dengar.
Gambar ni lepas sebulan sapu Vitamin E. Kulit dah hampir sekata. Kening pun dh back to normal."
~ Puan Liza ~

Antara produk yang digunakan :
  • Dalaman - Meal Shakes, Chewable Vitamin C
  • Luaran - Basic H, Herbal Cream
  • Selepas kulit dah mengelupas habis baru mula sapu Vitamin E dan teruskan Meal Shakes dan Chewable Vitamin C.

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Monday, June 11

15 Tips Rumah Tangga Bahagia

  1. Selalulah beritahu dia yang anda sayangkan dia sangat.
  2. Pujuklah dia sekiranya dia merajuk.
  3. Rajin-rajinlah bagi dia hadiah, tak perlu mahal yang penting ikhlas dan penuh makna.
  4. Sekali sekala tu buatlah kerja rumah and let your wife rest.
  5. Kalau pandai masak tu, sekali sekala masakalah sesuatu yg special untuk dia.
  6. Peluk dan kiss your wife selalu. Jangan hangat time awal-awal kahwin je.
  7. Tidurlah rapat-rapat dengan isteri. Buang ego dengan mintak izin sekiranya kita letih dan nak tidur dulu. Jangan terus zzzZZzzz
  8. Time dia marah, jangan naikkan lagi kemarahan dia. Belailah dia.
  9. Jangan lupa tarikh-tarikh penting dalam hidup dia dan anda.
  10. If your wife ask your opinion, berilah dengan ikhlas. Jangan asyik jawab 'ikut ayang laaahh'
  11. Urut dan belailah isteri. Lagi-lagi bile dia penat buat kerja rumah.
  12. Buat apa yang dia suka dan tinggal ape yang dia tak suka.
  13. Jangan suka sangat memerintah isteri.
  14. Sesibuk mana pun anda, make sure luangkan sedikit masa untuk si dia.
  15. Again. DOA. Doakan agar isteri kita menjadi isteri yang solehah dan ibu yang terbaik untuk anak-anak kita nanti.
Continue Reading

Sunday, June 10

Testimoni : ESP Membantu Ibu Menyusu Bertenaga

Assalamualaikum.
Macam mana nak mula ye kecintaan saya kpd ESP..Sebab banyak sangat!πŸ˜„
Saya bermula ketika berpantang anak kedua.

Pantang anak pertama..saya jadikan Horlicks sebagai milkbooster tapi dalam masa yang sama saiz badan pun boost up gakπŸ˜‚.

Maka time anak kedua lahir, tak berani minum horlicks dah. hehehe.

Tapi dalam masa yang sama, sangat-sangat perlukan 'sesuatu' untuk jadikan badan lebih bertenaga.

Maka, bermula lah episod ber'ESP' & ALFALFA.

Sehinggalah berani memborong 6 tin ESP promo time Oktober 2012 tu & terus daftar keahlian. Walaupun memang takde niat nak menjual. Hehe. 6 tin tu konon-konon nak bolot sorang-sorang.

♡ Badan jadi lebih bertenaga
♡ Tak tidur siang pun takpe, memang rasa bertenagaπŸ˜‚.
♡ Malam kena bangun sejam sekali pun Alhamdulillah ok sangat-sangat. Lebih pandai kawal emosiπŸ˜„.
♡ Anak lelaki yang ni lebih kuat badannya dan ototnya. Mula meniti berjalan masa umur 8 bulan! πŸ˜…
♡ Sekarang masih continue dengan ESP sebab..

》 alas perut elak gastrik. Kadang-kadang tak sempat sarapan awal-awal pagi. Berkejar nak ke sekolah, lepastu kelas sampai pukul 10. Hehe. Kalau takde ESP, memang sakit perut!
》 untuk kawal pengeluaran minyak kat muka. Yang ni memang membantu!
》 membantu pudarkan parut muka! Lagi-lagi kalau berjerawat..πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Minumlah ESP plain. Suam-suam dalam keadaan perut kosong, lebih cepat serapan & hasilnya!

😁😁😁😁
~ Puan Ayuney Ahmad ~


Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Saturday, June 9

Testimoni : Suhu Panas Anak Hilang Dalam Masa Satu Hari Sahaja

"Happiness sharing:
Kelmarin, anak sulung saya (8 tahun) badannya sangat panas selepas pulang dari sekolah.

#Petang saya berikan dia 2 sudu Performance Drink + 1 Vita-C Chewable#Tuam kepala dengan Basic H#Malam sebelum tidur saya berikan 2 sudu Mealshake + 2 OmegaGuard
Semalam, bangun pagi pergi sekolah macam biasa. Balik sekolah, aktif bermain macam biasa.
Alhamdulillah.. kali terakhir dia demam panas, saya pon dah tak ingat bila. Untuk rakan-rakan yang konsisten dengan Shaklee supplement, perlu diingat, bila kita amalkan supplement, tidak bermaksud kita kebal dari sebarang jenis penyakit. Sakit sikit2 perlu untuk boost immune system, Cuma beza pengamal supplement :
# Jarang sakit# Cepat recover bila sakit
Alhamdulillah :-)" 

~ Puan Farihah Abu Kasim ~


Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Friday, June 8

Testimoni Carotomax : Masalah Silau Mata Semakin Baik


"Saya tak ada masalah rabun cuma kalau malam mata macam silau. Maybe sebab seharian menghadap pc kat ofis. Kat rumah pulak asyik dok menghadap skrin phone. Malam-malam tengah tidurkan anak dalam gelap pun saya suka habiskan masa membaca guna phone.
Dah rasa silau makin tinggi dan kadang-kadang rasa mata dah kabur, saya try ambil Carotomax. Mula-mula makan dalam sehari dua mata rasa cam berair pastu cam kuar tahi mata jer. Tapi saya teruskan makan juga. Sekarang dah nak habis 1 botol (1 bulan), saya dah mula rasa mata makin clear. Malam pun dah tak rasa silau menghadap screen.

Best! Owh, lagi satu rasa effect pada parut pun macam cepat sikit sebab Carotomax juga antioksidan kan.. Makin pudar dan rasa kulit lebih lembab. Cubalah!! Memang terbaik!!"
~ Puan F ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Thursday, June 7

Cuci Pakaian dengan Pencuci Semulajadi Basic H










Cuci-cuci pakaian berwarna yang kotor tanpa menghilangkan warna sebenarnya.

Basic H ni diperbuat dari ekstrak jagung dan kelapa tau.
Handal mencuci kotoran tetapi lembut pada kulit :)

Baca lebih detail tentang Basic H di sini.

Credits kepada FB Siera Haiyi

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading