Monday, August 27

Testimoni Set Tambah Berat : Berat Naik 6 Kilo


Sekadar nak berkongsi pengalaman yang dah lama saya alami. Saya ni sejak anak dara lagi berat saya tak pernah cecah 40kg. Rasanya lebih 15 tahun dah.
Yang menjadi masalah kat saya masa nak cari size baju. Selalunya kena cari size XS atau S tapi memang susah nak jumpa dan kadang-kadang size S tu pun besar dengan saya. Lama juga saya alami masalah ni sebab saya makan la banyak mana pun, makan tengah-tengah malam sebelum tidur pun memang berat akan maintain 36-37kg je.
Ingatkan selepas kahwin berat akan naik la macam kebanyakkan orang. Tapi dah kahwin pun berat saya maintain sama. Sampai la saya pregnant baru la dapat cecah sehingga 50kg.
Tapi lepas jer dari pantang turun balik ke berat asal. Alahai sampaikan nurse-nurse kat Klinik Kesihatan marah la suruh makan banyak lagi hehe. Setiap kali check-up klinik mesti kena tahan telinga tapi saya dah tak tahu nak buat apa lagi dah nak bagi berat saya ideal.
28/10/2013 saya register sebagai ahli Shaklee dengan tujuan utama saya nak tambahkan production susu untuk menyusu Ammar yang dah cecah setahun.
Saya beli Vitalea, B Complex, Alfalfa dan Ostematrix. Sehari selepas barang-barang ni sampai, suami saya tanya "Set naik berat badan ada x? " Saya terfikir ada ke? Masa ni zero knowledge pasal Shaklee. So terus saya Google info dan ternyata ada! 
Mata saya dah bersinar-sinar dah tak sabar nak order lagi. Jadinya saya order ESP dan Mealshakes sebagai tambahan. Makanya suami saya juga consume set berat badan ni iaitu Vitalea, B Complex dan Mealshakes. 
Alhamdulillah dengan izin Allah berat badan saya dan suami naik. Pipi pun dah takde la nampak tulang pipi je. Naik berat badan tak bermaksud gemuk ye. Sebab masih ramai yang cakap saya slim hihi. Tapi shape your body and built muscle bukan berat air hehe. BONUS yang saya dapat, kesan sampingan dari produk yang saya ambil adalah tenaga dan kulit. Itu nanti kita cerita lagi.
Kat sini saya kongsikan berapa berat saya naik selama 10 bulan consume Shaklee.
Tinggi : 149cmTarget berat Ideal : 45-47kg
28/10/2013 - berat asal 36.5kg28/11/2013 - berat naik 38kg14/12/2013 - berat naik 38.6kg11/1/2014 - berat naik 39.3kg02/02/2014 - berat naik 39.8kg29/08/2014 - berat naik 42.5kgTotal kenaikan - 6kg
Yeay. Akhirnya, berat saya cecah jugak angka 40kg tu. Usaha bakal diteruskan. Insya Allah selagi diizin olehNya.
~ Puan Intan Rahayu ~

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
019 659 1541 (Fizah)

Page FB : Kedai Vitamin Kuantan

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Balok, Kuantan
Pengeposan ke seluruh Malaysia

0 comments:

Post a Comment